09-20 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER

Fem mobiltips til ferien

Publisert: 03.07.2018

Selv om man har fri, er det ikke alle som klarer å ta mobilfri. Her er rådene som redder både utstyret og regningen i sommer.


Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_2

Mange mobiltelefoner lider en ublid skjebne i møtet med vann eller sand, men mange av tilfellene er enkle å unngå. I tillegg til vanlige mobildeksler som beskytter mot støt og riper, finnes det oppbevaringsløsninger og plastlommer som hjelper deg å holde mobilen skadefri sommeren igjennom.

Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_3
Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_4

Enten du vil høre på musikk på stranden eller en spennende lydbok, er det viktig å ha de rette hodetelefonene. Noen foretrekker propper i sommervarmen, men dersom du skal være mye i aktivitet er bøyle tingen. Begge deler finnes nå med støyreduksjon, som gjør støyete flyreiser mer behagelige.  

Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_5
Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_6

Varme sommerdager gjør godt for kropp og sjel, men er ikke like bra for mobilen. Mange har opplevd at mobilen er blitt overopphetet i solen, og ofte kreves det at den kobles til en strømkilde for at den skal fungere igjen. Nødladere er perfekte for strandbagen eller tursekken, og en uvurderlig dings når uhellet først er ute.

Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_7
Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_8

Selv om mange mobilioperatører nå lar deg roame fritt i EU, kan du få deg en ubehagelig smell. Spesielt oppmerksom bør du være hvis du befinner deg i grenseområder hvor andre utenlandske mobilselskap også har dekning. Velg derfor Wi-Fi der det er mulig, og sjekk hva abonnementet ditt dekker før du reiser utenlands.

Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_9

Det går sjelden en ferie uten at man leser om overivrige barn som har kjøpt apper eller mobilspill for en liten formue, uten at foreldrene har vært klare over det. Heldigvis har de fleste smarttelefoner muligheter for å skru på restriksjoner eller sterkere passordkontroll, som hindrer uønskede kjøp og tilhørende utgifter.  

Shop0138_Relax_digital-article_03_5mobiltips_herkules_10

* Med forbehold om utsolgte eller utilgjengelige varer