Slik binder du blomsterkrans

Gode sommervibber

Bli med behind the scenes hos idylliske Brekka Gård, og les våre beste tips til hvordan du får feriefølelsen med enkle grep.

Vi gleder oss over varmere temperaturer, behagelig bris, late dager og lyse netter. Hos Herkules finner du alt du trenger for å skape gode sommervibber – både i garderoben, på matbordet og i hus og hage. I ukene som kommer vil vi gjøre vårt beste for å spre litt ekstra sommerstemning på senteret og i nærområdet vårt. Her får du bli med behind the scenes på årets sommershoot hos idylliske Brekka Gård, og vi deler gode tips til hvordan du enkelt får feriefølelsen i hverdagen.Årets sommershoot på Brekka Gård

Årets sommerkampanje ble til hos idylliske Brekka Gård, som ligger like utenfor sentrum av Skien. Gården drives av to glade og kreative jenter. I 2017 fulgte de småbruksdrømmen, og driver nå gårdsbutikk, nettbutikk med landlig interiør, holder åpen gård og kreative kurs innen hage, snekring og det å dyrke egen mat. I landlige og sjarmerende omgivelser, fikk vi et realt pust i bakken og det perfekte bakteppet for en sommershoot som virkelig inspirerer til bare bein, lave skuldre og tom kalender.Slik binder du blomsterkrans

Ingen midtsommer uten den klassiske blomsterkransen. Det blir ikke mer sommerlig, sart og vakkert enn som så. Her lærer Brekka-jentene deg å binde din egen krans med enkle steg. Tips! Oppbevarer du blomsterkransen i kjøleskapet, kan den holde seg pen i opptil en uke. Hos Mestergrønn får du kjøpt ferdige bøyler til å lage kranser av.Du trenger:

●      Ståltråd med blomstertape til å forme selve kransen eller en ferdig bøyle fra Mestergrønn

●      Sølvtråd, til å feste blomstene med

●      Blomster, cirka 3-5 bunter

●      Eføyranke

●      Blomsterkniv og saks


Slik gjør du:

1. Vikle ståltrådene sammen

2. Tvinn blomsterteip rundt ståltråden langs hele lengden

3. Lag en løkke i den ene enden av ståltråden som du skal bruke til å «låse» kransen når du er ferdig, og sett den fast med blomsterteip

4. Fest sølvtråden; snurr den rundt ståltråden i motsatt ende av løkken slik at den sitter ordentlig

5. Fest en ranke av eføy eller annet grønt som base

6. Legg på den første blomsten og fest tråden rundt blomsterstilken. Så fortsetter du nedover lengden. Pass på at ståltråden ikke vrir seg, slik at blomstene er på samme side av ståltråden.

7. Klipp av stilker som stikker ut

8. Når du har festet på alle blomstene fester du enden på ståltråden inn i løkken.

9. Avslutt med silkebånd for å dekke over skjøtene


Enkel og smakfull sommersalat

Trebolle fra Kremmerhuset 699 .- Salatbestikk fra Kremmerhuset 269,-


Sommeren er til for å nytes under åpen himmel, og vi vil lage friske, velsmakende og enkle måltider som smaker av ferie. Hva med å servere denne nydelige sommersalaten neste gang du skal ha gjester?

Du trenger:

●      Fiken

●      Ruccola

●      Babyleaf mix

●      Parmaskinke

●      Pinjekjerner

●      Mozzarella

●      Balsamico

 

Slik gjør du:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er litt gylne. Ha ruccola og babyleaf-salat i en bolle. Del fikenene i båter og fordel oppå salaten sammen med biter av mozzarellaen (riv den med fingrene) og parmaskinken. Dryss over de ristede pinjekjernene og drypp litt god balsamicoeddik over.