Slik dekker du årets vårbord

I år er det lov å leke seg når du skal pynte bordet til hverdags og fest, tipser Svein Gustaf Martinsen hos Kitch'n. 

Vårens interiørtrender er preget av søte pasteller, materialmiks, kromdetaljer og iøynefallende serviser. Det er lov å leke seg, også når du skal pynte bordet til hverdags eller fest. Vi lar oss inspirere av retrostilen, noe som betyr sterke farger og karakteristiske former. Her står du fritt til å mikse og matche som du vil, uten å ta hensyn til hva som er riktig eller galt, for mye eller for lite. «Det kan være mye eller minimalistisk, alt ettersom hva du føler for», sier Svein Gustaf Martinsen hos Kitch'n.


Lekne kombinasjoner

Så, hvordan setter du et trendy preg på sesongens borddekking? «Gå for fargerike og lekne kombinasjoner, og servise og glass som enkelt kan kombineres slik at resultatet blir unikt», sier Svein Gustaf. «Rhombe fra Lyngby er et fargerikt servise som enkelt kan kombineres med annet dekketøy eller Rhombe-serien i hvitt. Le Creuset har også unike serviser som egner seg til å mikse og matche.»Ha en leken tilnærming til borddekkingen, tipser Svein Gustaf Martinsen hos Kitch'n.


Cottage core


Foretrekker du en mer nostalgisk stil og naturlige farger, er cottage core-trenden noe for deg. «Vi ser mer og mer nostalgi, gjenbruk og et ønske om å kjøpe noe fra en svunnen tid. Da er Halvor Bakkes glasserie Noir, eller Alba Fine Line fra Magnor, virkelig å anbefale. Førstnevnte er preget av naturlige farger, mens Alba Fine Line omfavner nostalgien.»

De små detaljene
 

De beige basisfargene holder stand også i år, gjerne i kombinasjon med detaljer i krom. Denne sesongen finnes det flust av kjøkkenredskaper som ikke bare er fine nok til å ha stående fremme på kjøkkenbenken, men som tilfører det lille ekstra til interiøret. Til hverdags kommer du langt med de små detaljene; som bordskånere med morsomme former, lysestaker i ulike høyder og bestikk i tre.  «Gull eller svartbelagt bestikk kan også løfte borddekkingen til nye høyder, særlig hvis du har en minimalistisk stil. Det piffer virkelig opp!»